Važnost servisiranja auto klime

Uskoro nas očekuju svakodnevne visoke temperature, a klima uređaji koji rashlađuju vozilo od iznimne su važnosti za udobnost, sigurnost ali i zdravlje vozača i suputnika. Njegujte svoju klimu jer u ljetnim mjesecima, ona vam je najbolji prijatelj!

Što podrazumijeva servis auto klime?

Svake se godine količina rashladnog plina (plin R134a) gubi za 3 do 8%. Prilikom servisa rashladni plin se izvlači iz sustava te se iz njega odstranjuju nečistoće i vlaga.

Na redovnom servisu pri ponovnom punjenju auto klima-uređaja u sustav se dodaje novo ulje, iznimno važno za kvalitetu podmazivanja kompresora i ekspanzijskog ventila, vakumira se sustav te se dodaje prethodno reciklirano rashladno sredstvo plin čiju količinu propisuje proizvođač vozila.

Radi kontrole propusnosti, rashladnom sredstvu plinu također se dodaje kontrast koji služi kao indikator eventualnog propuštanja sustava, koji se specijalnom opremom pod UV lampom i specijalnim naočalama može utvrditi propusnost sustava.

Neredovitom kontrolom povećavate mogućnost kvarova na sustavu, zastarjelo ulje gubi kvalitetu, što izravno utječe na podmazivanje kompresora te se povećava mogućnost otkazivanja rada. Iz tog razloga, servis auto klime preporučava se izvršiti svake dvije godine.

Zašto obaviti servis u Gumi Majoru?

Za servisiranje i punjenje auto klima koristimo najsuvremenije uređaje renomiranog Talijanskog proizvođača. TEXA KONFORT uređaji omogućuju visoku preciznost načina servisiranja te sadrže kompletnu bazu podataka o svim proizvođačima vozila što naravno utječe na slijed koji je potreban da bi se servis izvršio po tvorničkim standardima.

780R je jedan od najsuvremenijih strojeva na tržištu za punjenje auto klima. Uključuje dva odvojena spremnika i dva odvojena kruga za uporabu, recikliranje i servisiranje. Zbog toga može istovremeno raditi s oba rashladna sredstva (R134a i R1234YF).

Plin nove generacije R1234YF razvijen je u skladu s ekološkim normama i nije agresivan prema životnom okolišu te se nalazi u svim novijim vozilima. Prilikom eventualnog curenja sustava klime, plin se brzo razlaže na komponente koje nisu štetne za okoliš. S druge strane je zapaljiv i potrebno je pažljivo rukovanje te najnovija servisna oprema za bezbrižno servisiranje klima uređaja.

Svi naši zaposlenici obučeni su za rad na najsuvremenijim uređajima te će vam omogućiti pravilan rad auto klime.Također, važno je napomenuti kako u našem servisu klime servisiramo, ne i popravljamo.

Cijena servisa auto klime:
Plin R134: 50,00 eura
Plin R1234YF : 120,00 eura

Čist zrak u vozilu

Prilikom servisa klime, svim našim kupcima preporučujemo dezinfekciju klime i unutrašnjosti vozila kojimo će se stvorit higijenski prostor koji onemogućuje stvaranje bakterija, gljivica i virusa do šest mjeseci!

Klima uređaj idealno je okruženje za stvaranje bakterija i gljivica jer se u njemu nakuplja i zadržava vlažan zrak, a tome najviše pogoduje ne korištenje klime tijekom zimskih mjeseci. Tretman ozonom uspješno uništava bakterije, viruse i neugodne mirise, a posebno se preporučuje alergičarima. Ozon je najjači prirodni dezinficijens čak 3000 put jači od peroksida i 50 puta jači od klora te je sigurnosno provjeren za rad u prostorima u kojima borave ljudi ili okoliš.

Tretman ozonomOsigurajte ispravan rad vaše auto klime i uživajte u vožnji tijekom ljeta. Uz dugogodišnje iskustvo i vrhunsku kvalitetu usluge koja je uz nas vezala mnoge zadovoljne kupce, stojimo vam na raspolaganju. Obratite nam se s povjerenjem ili nas pronađite na adresi Drinska 89 u Osijeku!