Blog - Gumi Major

Kako pripremiti vozilo za siguran put

Kategorije:

Priprema vozila za siguran put ključna je kako biste izbjegli potencijalne probleme na putu i osigurali sigurnost svih putnika. Ne prepuštajte ništa slučaju i učinite sve što možete kako biste uživali u putovanju.

Provjera guma

Redovita provjera guma izuzetno je važna za sigurnost na cesti. Ispravne gume osiguravaju bolje prianjanje, kraći zaustavni put i poboljšanu upravljivost vozila. Za početak, provjerite pritisak u svim gumama, uključujući rezervnu gumu. Pravilno napuhane gume poboljšavaju upravljivost i smanjuju potrošnju goriva.

Pročitaj više…

Važnost servisiranja auto klime

Kategorije:
Važnost servisiranja auto klime

Uskoro nas očekuju svakodnevne visoke temperature, a klima uređaji koji rashlađuju vozilo od iznimne su važnosti za udobnost, sigurnost ali i zdravlje vozača i suputnika. Njegujte svoju klimu jer u ljetnim mjesecima, ona vam je najbolji prijatelj!

Što podrazumijeva servis auto klime?

Svake se godine količina rashladnog plina (plin R134a) gubi za 3 do 8%. Prilikom servisa rashladni plin se izvlači iz sustava te se iz njega odstranjuju nečistoće i vlaga.

Na redovnom servisu pri ponovnom punjenju auto klima-uređaja u sustav se dodaje novo ulje, iznimno važno za kvalitetu podmazivanja kompresora i ekspanzijskog ventila, vakumira se sustav te se dodaje prethodno reciklirano rashladno sredstvo plin čiju količinu propisuje proizvođač vozila.

Pročitaj više…

Široka ponuda ljetnih guma

Kategorije:
Široka ponuda ljetnih guma

Tijekom ljetnih mjeseci, zimske gume nisu idealne zbog svoje ograničene prilagodljivosti na visoke temperature. Umjesto toga, ljetne gume su bolji izbor jer pružaju optimalne uvjete za sigurnu vožnju. Zimske gume gube efikasnost pri toplijem vremenu, što rezultira produljenim putem kočenja i većim troškovima održavanja. 

Prednosti ljetnih guma

Ljetne gume su konstruirane s posebnom mješavinom gaznog sloja prilagođenom toplim vremenskim uvjetima. Ta formula osigurava veću trakciju i prianjanje na vrućim površinama u usporedbi s mekšim zimskim gumama, bez obzira na to je li cesta suha ili mokra. Dodatno, uzorak gazećeg sloja ljetnih guma obično je manje agresivan u usporedbi sa zimskim gumama, što poboljšava stabilnost i upravljivost pri visokim temperaturama te pruža bolje performanse.

Pročitaj više…

Aluminijske felge

Kategorije:

Aluminijske felge izrađene su od legure aluminija, koja je lagana i čvrsta te time poboljšava performanse i ekonomičnost goriva. Otporne su na koroziju, što ih čini dugotrajnijim od čeličnih felgi koje su osjetljivije na hrđanje i oštećenja uzrokovana vremenskim uvjetima. Također, zahvaljujući svojoj laganoj konstrukciji mogu poboljšati udobnost, upravljivost i manevarski odziv vozila. 

Pročitaj više…

Kad se isplati kupiti cjelogodišnje gume?

Kategorije:

Iz godine u godinu, popularnost cjelogodišnjih guma raste. Poznate i pod nazivima gume za 4 sezone ili univerzalne gume, kombiniraju značajke i ljetnih i zimskih guma, nudeći dobro prianjanje i vijek trajanja bez obzira na godišnje doba. Upravo zato, na bočnoj strani nose simbol za promjenjive zimske uvjete: tri polja sa pahuljicom, suncem i kišnim oblakom.

Pročitaj više…

Sveobuhvatna ponuda na jednom mjestu!

Kategorije:

Gumi-Major vulkanizerski servis je osnovan 1987. godine i od tada je postao jedan od najprepoznatljivijih servisa u Osijeku i okolici. Sa širokom paletom usluga, modernom opremom i stručnim osobljem, privukli smo veliki broj zadovoljnih kupaca koji nam vjerno dolaze iz godine u godinu.

Pročitaj više…

NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO VULKANIZER/AUTOMEHANIČAR

Kategorije:
gumu posao
Zapošljavamo djelatnika/djelatnicu na neodređeno, za rad u vulkanizerskom servisu Gumi-Major. Posao, između ostalog, obuhvaća: rad na montažama i balansiranju kotača, autooptiku i punjenje autoklima na najsuvremenijim uređajima.

ELEKTRIČNA VOZILA I IZMJENA GUMA NA ELEKTRIČNIM VOZILIMA

Kategorije:
Gumi Major blog električna vozila

Električna vozila danas su sve zanimljivija vozačima diljem svijeta. Zbog napretka tehnologije, ali i visoke stope zagađenja, javila se ideja o razvoju električnih automobila koji nemaju motore s unutarnjim izgaranjem te su samim time pogodniji u očuvanju okoliša.

Napredak električnih automobila je drastičan, što se može vidjeti u performansama i dometima koje danas imaju. Napretkom takvih automobila, u ljudima se počela buditi želja za posjedovanjem istih što je zahtijevalo izgradnju infrastrukture električnih punionica diljem Lijepe Naše.

Pročitaj više…

POPRAVAK GUMA KOD VULKANIZERA

Kategorije:

Gotovo da ne postoji vozač koji se tijekom upravljanja svojim automobilom nije susreo s mehaničkim oštećenjem gume. Kada se guma probuši, potrebno je otići vulkanizeru koji će gumu, ako je sigurno, popraviti kako bi ona bila spremna za daljnju vožnju. Popravak gume ovisi o mjestu, vrsti i veličini oštećenja. Uvijek birajte iskusne vulkanizere koji će vam savjetovati koje je rješenje najbolje. 
Pročitaj više…

Proljetna akcija felgi 2022

Kategorije:
Felge proljeće 2022

U ponudi smo istaknuli akcijske cijene aluminijskih felgi svjetski poznatog proizvođača BROCK RC DESIGN. Felge su u potpunosti proizvedene u Europi i dolaze uz čak 5 godina jamstva!

Stojimo na raspolaganju za sva pitanja i pomoć pri izboru specifičnih felgi, a uz svaku kupovinu ostvarujete pravo na gratis demontažu i montažu i balansiranje kotača te popratni pribor. Pogledajte sve modele na sljedećem linku.

Pročitaj više…

Scroll Up

VAŽNO!

NA NAŠEM WEB SHOPU PRIKAZAN JE SAMO MALI DIO ASORTIMANA GUMA.

UKOLIKO VAS ZANIMA DIMENZIJA ILI MODEL KOJI NE NALAZITE U WEB SHOPU MOLIMO DA NAS KONTAKTIRATE NA

(0)31/274-970

Holler Box