Priprema vozila za siguran put ključna je kako biste izbjegli potencijalne probleme na putu i osigurali sigurnost svih putnika. Ne prepuštajte ništa slučaju i učinite sve što možete kako biste uživali u putovanju.

Provjera guma

Redovita provjera guma izuzetno je važna za sigurnost na cesti. Ispravne gume osiguravaju bolje prianjanje, kraći zaustavni put i poboljšanu upravljivost vozila. Za početak, provjerite pritisak u svim gumama, uključujući rezervnu gumu. Pravilno napuhane gume poboljšavaju upravljivost i smanjuju potrošnju goriva.

Nadalje, provjerite gazni sloj i utvrdite postoje li znakovi nepravilnog trošenja, kao što su istrošeni rubovi, izbočine ili pukotine. Nepravilno trošenje može ukazivati na probleme s poravnanjem kotača, ovjesom ili balansiranjem guma. Čak i ako se gazni sloj ne čini previše istrošen, gume starije od pet godina treba redovito pregledavati zbog mogućnosti starenja materijala. Nikako ne krećite na put s “krivim” gumama jer svake od njih imaju svoje prednosti za sigurnost vožnje, a više o ljetnim gumama pisali smo u prijašnjem blogu.  Zato, ukoliko niste, provjerite našu ponudu i odaberite nove gume za svoje vozilo.

Auto guma

Provjerite geometriju ovjesa. Provjerite poravnavanje kotača ako primijetite nepravilno trošenje guma, vozilo vuče na jednu stranu ili volan nije centriran. Pravilno podešena geometrija ovjesa preduvjet je sigurne i ekonomične vožnje, a s obzirom kako je auto optika iznimno važna za vas i vaše vozilo, opremljeni smo uređajem za najsuvremeniju geometriju kotača HUNTER HAWKEYE ELITE PREMIUM.

Auto klima

Bez klime se ljeti ne može! Prije polaska na put utvrdite njenu ispravnost i prisjetite se kad ste ju posljednji put servisirali. Ne želite da vam po najvišljim temperaturama auto klima prestane raditi. Također, ne zaboravite ni na činjenicu da je klima uređaj zbog vlažnog zraka idealno mjesto za stvaranje bakterija i gljivica. Prilikom servisa klime, svim našim kupcima preporučujemo dezinfekciju klime i unutrašnjosti vozila kojimo će se stvorit higijenski prostor koji onemogućuje stvaranje bakterija, gljivica i virusa do šest mjeseci! Iz tog razloga, provodimo tretman ozonom koji uspješno uništava bakterije, viruse i neugodne mirise, a posebno se preporučuje alergičarima. Više o važnosti servisiranja auto klime pročitajte ovdje.

Auto klima

Nemojte preskočiti ni ove korake!

  • Provjerite stanje kočnica. Ako čujete neobične zvukove ili osjetite vibracije pri kočenju, odvedite vozilo na pregled kod mehaničara.
  • Uvjerite se da su priključci čisti i čvrsto povezani i uvjerite se u ispravnost akumulatora.
  • Provjerite stanje metlica brisača. Ako ostavljaju tragove ili ne čiste vjetrobransko staklo pravilno, zamijenite ih.
  • Prekontrolirajte razinu ulja, rahladne tekućine, kočionog ulja, te tekućine za pranje vjetrobrana.
  • Provjerite sva svjetla na vozilu, uključujući prednja, stražnja, kočiona svjetla, žmigavce i svjetla za maglu. Zamijenite žarulje koje ne rade.
  • Uvjerite se da imate osnovni alat, rezervnu gumu, dizalicu, trokut za upozorenje, prvu pomoć i reflektirajući prsluk.

I ne zaboravite ponijeti sve potrebne dokumente kao što su vozačka dozvola, polica osiguranja i prometna dozvola. Poštujte propise, vozite oprezno i čuvajte sebe i druge sudionike u prometu. Za sve dodatne informacije o provjeri vozila prije puta, slobodno nas kontaktirajte ili nas posjetite na adresi Drinska 89 u Osijeku!

 

Gumi Major vam želi sretan put!