Prednosti zimskih guma

Dolaskom zime, vozači se suočavaju s izazovima poput hladnoće, snijega i poledice. Takvi uvjeti čine cestu opasnijom i stavljaju sigurnost vožnje u prvi plan. Jedna od ključnih mjera za prilagodbu vozila zimskim uvjetima je zamjena ljetnih guma zimskim. U mnogim zemljama, zimske gume su zakonska obveza, ali one su daleko više od toga – one su ključan faktor za sigurnu vožnju.

Prednosti zimskih guma

Zimske gume su posebno osmišljene kako bi pružile optimalno prianjanje na hladnim, mokrim i snježnim cestama. Zahvaljujući posebnoj smjesi, guma ostaje elastična i pri niskim temperaturama, dok bi ljetne gume u istim uvjetima postale tvrde i skliske. Osim toga, njihov profil s dubljim žljebovima i lamelama učinkovito odvodi vodu i snijeg, smanjujući rizik od proklizavanja. Ova sposobnost zimskih guma da održavaju fleksibilnost i prianjanje ispod 7°C ključna je za sigurnu vožnju jer omogućava brže zaustavljanje i bolju kontrolu nad vozilom, što je presudno u izbjegavanju nesreća. 

Također, prilagođavaju svoju učinkovitost naglim promjenama uvjeta na cesti – od suhih dijelova, preko mokrih, do zaleđenih površina. Ova svestranost omogućava vozačima veću stabilnost i predvidljivost u vožnji, čak i u najtežim zimskim uvjetima.

Još jedna prednost zimskih guma je smanjenje rizika od akvaplaninga. Ovaj opasan fenomen nastaje kada sloj vode između gume i ceste uzrokuje gubitak kontakta s podlogom i kontrolu nad vozilom. Zimske gume svojim dubljim uzorcima efikasno odvode vodu, čime smanjuju mogućnost akvaplaninga, osobito tijekom kišnih dana, otopljenog snijega i bljuzgavice.

Koristeći zimske gume, ne samo da smanjujete rizik od prometnih nesreća, već i osiguravate veću udobnost i kontrolu tijekom vožnje. Nasuprot tome, korištenje ljetnih guma tijekom zime nije samo nesigurno – financijski je neisplativo jer se ljetne gume zbog neprilagođene smjese brže troše i gube svoja svojstva. 

Montaža guma

Naša ponuda zimskih guma obuhvaća veliki raspon modela i dimenzija, kako bi svaki vozač mogao pronaći idealno rješenje za svoje vozilo i specifične uvjete vožnje. U ponudi imamo gume renomiranih proizvođača koji su poznati po vrhunskoj kvaliteti i dugotrajnosti – Goodyear, Hankook, Michelin, Continental, Sava

Zimske gume dostupne su u svim dimenzijama – od manjih colaža za gradske automobile, pa sve do velikih dimenzija za SUV vozila i terence, a uz akcijske cijene, nudimo i dodatne usluge potpuno besplatno – demontažu starih i montažu novih guma, balansiranje kotača, gumene tubeless ventile i PVC vrećice.

Obratite nam se s povjerenjem i osigurajte bezbrižnu zimu za sebe i svoje vozilo! Pronaći nas možete na adresi Drinska 89 u Osijeku!