vožnja ljeti

Donosimo vam 5 savjeta za sigurnu vožnju tijekom ljetnih mjeseci. Ovi savjeti su korisni za one koji putuju na more, ali i za gradsku vožnju.

    1. Provjerite gume kako biste bili sigurni i uštedjeli novac. Dobro održavane gume pružaju zaštitu od proklizavanja i sudara, poboljšavaju rukovanje vozilom, smanjuju potrošnju goriva i produžuju životni vijek guma. Posjetite nas i pobrinut ćemo se da gume na vašem automobilu budu spremne za ljetne uvjete.
    2. Prilikom pakiranja za putovanje pazite na nosivost vašeg vozila. Prije puta provjerite možete li vidjeti kroz sve prozore.
    3. Pazite na sunčeve odbljeske i vrućinu. Držite sunčane naočale pri ruci i koristite zaštitu od sunca za vjetrobransko staklo kada parkirate kako se unutrašnjost automobila ne bi zagrijala. Loša vidljivost zbog odsjaja sunca je puno opasnija i češća pojava nego što to misli većina vozača. Istraživanja pokazuju da se u SAD-u najmanje jednom dnevno dogodi prometna nezgoda uzrokovana sunčevim odsjajem. Situacija nije ništa bolja ni u Hrvatskoj, zato pazite kako ne biste završili kao dio crne statistike.
    4. Ako vozite sa spuštenim štitnikom, osim odsjaja sunca blokirate i pogled na cestu. To smanjuje sigurnost, jer ne vidite nadzemne prometne znakove i prepreke dalje niz cestu. Umjesto jasnog pogleda na čitavu cestu, vidite samo mali dio ceste ispred vas.
    5. Očistite vjetrobransko staklo jer ako je prljavo, svjetlost se raspršuje i odsjaj je još veći. Očistite ga s vanjske, ali i unutarnje strane!