23. rujan odavno je prošao, a mi se sve više susrećemo s čarima koje nam trenutno godišnje doba pruža. S dolaskom jeseni i zime Vaš se automobil treba pripremiti za specifične i opasnije uvjete vožnje, stavljajući naglasak na sigurnost u prometu.

Jesenski i zimski uvjeti od vozača zahtijevaju pridržavanje određenih pravila u vezi uporabe zimske opreme kako bi promet tekao bez poteškoća. Često nas policija i mediji podsjećaju na oprez u vožnji, no jesmo li se zapitali znamo li što to doista znači? Znamo li kako se ispravno prilagoditi uvjetima na cesti?

U današnjem blog postu donosimo Vam 6 savjeta na koje trebate obratiti pozornost kako biste podigli vlastitu sigurnost i sigurnost svih sudionika u prometu te neometano uživali u sve bližim zimskim radostima. 6 savjeta za sigurnu zimsku vožnju su:

1.) Promijenite gume na Vašem limenom ljubimcu

Kako bi imali veću kontrolu nad vašim vozilom prelazak s ljetnih na zimske gume je neizostavan. Jesensko i zimsko razdoblje sklono je naglim promjenama vremena i temperatura koje nerijetko uzrokuju širenje i skupljanje guma, a upravo to dovodi do pada pritiska. Ljetne gume u jesenskom i zimskom razdoblju značajno ugrožavaju vašu sigurnost i sigurnost svih sudionika u prometu. Kako bi ste se pravovremeno osigurali, klikom na ovaj LINK dobivate pristup bogatoj ponudi zimskih guma i naplataka po akcijskim cijenama.

 

2.) Podesite svjetla kako bi vidljivost bila što izoštrenija

Jesenske kiše otežavaju sigurnost u prometu i ne samo da smanjuju vidljivost, već one također uzrokuju smanjenje trenja između podloge na kojoj se automobil nalazi te samog kotača. Opremite vaše vozilo s kvalitetnim i podešenim svjetlima te primjerenim zimskim gumama.

 

3.) Držite veći razmak u prometu

Zbog već navedene klizavosti, odnosno smanjenja trenja između kotača i ceste, od velike je važnosti držati veći razmak u prometu kako bi ste pravovremeno reagirali i na vrijeme zakočili. Otprilike 8% svih prometnih nesreća u Hrvatskoj dogodilo se uslijed vožnje na nedozvoljenoj udaljenosti između vozila, koja je treći, statistički najčešći uzročnik nesreća u našoj zemlji. Odbrojavajte dvije sekunde od vozila ispred, kako bi ste značajno povećali vašu sigurnost.

 

4.) Izbjegavajte prelazak preko lišća.

Mokro lišće je sklisko te često uzrokuje proklizavanje. Nerijetko se zaboravi i na suho lišće koje nije nužno mokro ali može nepripremljenog vozača dovesti u opasnost. Također, toplina automobila u kombinaciji sa suhim lišćem može uzrokovati požar.

 

5.) Osigurajte grebalicu za mraz

Zbog niskih noćnih temperatura mraz je nerijetka pojava koja uzrokuje zamrzavanje vjetrobranskih stakala i cesta. Najlakši način da se riješite ovog neprijatelja sigurne vožnje je uporaba grebalice kojom ćete u potpunosti očistiti vjetrobransko staklo prije vožnje.

 

6.) Koristite sunčane naočale

Sunce, koje se u ovo doba godine nalazi nisko nad horizontom, znatno više smeta vozačima jer zalazi ranije te najčešće obuhvaća razdoblje dana kada se vraćate s posla.

 

Vaša sigurnost nam je na prvom mjestu. Upravo zato smo u ovom blogu dali 6 savjeta za sigurnost u prometu za vrijeme jesenskog i zimskog perioda. Iako ovo nisu svi savjeti, svakako najvažniji je zamjena ljetnih za zimske gume. Povodom toga priredili smo najbolju ponudu zimskih guma koja vas neće ostaviti ravnodušnima, a njoj možete pristupiti klikom na LINK. Kako bi se pobrinuli i za Vaš džep, osim niskih cijena guma omogućili smo gratis uslugu montaže, balansiranja te postavljanja kao i dodatke tubeless ventile i PVC vrećice. Osigurajte najbolju kvalitetu, uslugu te akcijske cijene za svoje vozilo već danas te nas kontaktirajte na broj telefona +385 (0)31/274-970 ili na email info@gumi-major.hr

Vaš Gumi – Major.