Gumi Major blog električna vozila

Električna vozila danas su sve zanimljivija vozačima diljem svijeta. Zbog napretka tehnologije, ali i visoke stope zagađenja, javila se ideja o razvoju električnih automobila koji nemaju motore s unutarnjim izgaranjem te su samim time pogodniji u očuvanju okoliša.

Napredak električnih automobila je drastičan, što se može vidjeti u performansama i dometima koje danas imaju. Napretkom takvih automobila, u ljudima se počela buditi želja za posjedovanjem istih što je zahtijevalo izgradnju infrastrukture električnih punionica diljem Lijepe Naše.

Gumi Major plava TeslaElektrični automobili operiraju putem baterija, a njihove se baterije najčešće nalaze u podnožju automobila. Možemo reći da im je “cijelo podvozje” baterija. Upravo iz tog razloga održavanje električnih vozila zahtijeva nešto drugačije metode od tradicionalnih automobila.

Gumi Major crvena TeslaElektrični automobili zahtijevaju precizan i osjetljiv rad, a ukoliko netko neiskusan barata održavanjem automobila te nepravilno rukuje s baterijama, vrlo lako može doći do velikog oštećenja.

Tijekom mijenjanja guma potrebno je paziti više nego kod tradicionalnih automobila. Ručno mijenjanje guma nije najbolje rješenje, već bi se isto trebalo obaviti pomoću strojeva te namjene.

Gumi Major bijela Tesla

U Gumi-Majoru, ovakve vrste poslova rade se pomoću specijaliziranih robotskih i polurobotskih strojeva, kako ne bi došlo do oštećenja. Kako do oštećenja na gumama i felgama, tako i do puknuća baterije. Budući da smo jedni od rijetkih u Hrvatskoj koji imaju potrebnu opremu za električne automobile, klijenti nam dolaze čak i iz primorskih krajeva Hrvatske te nam ukazuju povjerenje u rukovanju njihovim limenim ljubimcima.

Gumi Major Tesla podmetačiOsim toga, svojim klijentima osigurali smo podmetače za električne automobile, koji pružaju bolju potporu i stabilnost pri servisu vozila, a postavljaju se između samog vozila i dizalice kako bi se zaštitila baterija.

Gumi Major Tesla podmetači

Ako posjedujete električni automobil ili razmišljate o kupnji istoga, dobro razmislite o servisu kojemu ćete povjeriti svoga električnog mezimca. Pomno odaberite onoga tko posjeduje pravu opremu za rad s ovakvom vrstom automobila.

Za sve informacije o ovoj temi slobodno možete nam se obratiti na broj telefona (0)31/274-970, na mail info@gumi-major.hr ili nas posjetite na adresi Drinska 89 u Osijeku!

Za više informacija i zanimljivosti iz svijeta vulkanizacije zapratite nas na Facebooku i Instagramu.