Prije odlaska na bilo kakav put potrebno je temeljito provjeriti ispravnost vozila. Tako mirne duše možete otići na željeni odmor. Neke sitnice možete provjeriti i sami, kao što su rad svjetala i ostalih signalnih funkcija te postojanje opreme za hitne slučajeve koja uključuje prvu pomoć, reflektirajući prsluk i trokut te eventualno potrebne alate. Ako ste malo stručniji sami možete provjeriti i količinu ulja u motoru, tekućinu u hladnjaku, ulje za kočnice, tekućinu za stakla… Doduše, neke stvari ćete ipak morati prepustiti stručnjacima.

Klima – za ugodnu vožnju svih putnika

Pri velikim vrućinama klima mora imati dovoljno plina i ulja da bi pravilno funkcionirala. Zbog kvalitete zraka treba imati čisti filter. Gumi-Major servis punjenje klima obavlja na najmodernijem TEXA KONFORT 760R uređaju. Po promotivnoj cijeni od 350,00 kn nudimo vam kompletan servis i punjenje auto klime koji uključuje promjenu ulja, vakumiranje sustava, rashladno sredstvo i kontrast koji služi kao indikator eventualnog propuštanja.

Auto optika – Broj 1 za sigurnost na cesti

Loša geometrija kotača može biti uzrokom zanošenja automobila u jednu stranu, proklizavanja automobila u zavojima, a povećava i zaustavni put prilikom kočenja na cesti. Osim što je narušena vaša sigurnost, gume se znatnije troše, a trošite i više goriva. Sve je to u konačnici skuplje. U Gumi-Major servisu je provjera kompletnog ovjesa vozila u 60 sekundi za sve kupce besplatna! Ako se odlučite na kupnju bilo kojeg asortimana guma, ostvarujete 20% popusta za OPTIKU na vozilu po važećem cjeniku.

Kvalitetne gume – sigurna vožnja u svim uvjetima

Prilikom zagrijavanja u vrućim danima može doći do proklizavanja ili lošeg kočenja što bi moglo rezultirati nezgodom. Uz kupovinu GUMA u Gumi-Major servisu besplatno dobivate demontažu i montažu, balansiranje kotača, brzu kontrolu auto optike, tubeless ventile i PVC vrećice.

Putovanje s djecom – najveća sigurnost za najmlađe

Sjedalica za auto je najvažniji dio opreme za dijete u vašem vozilu, a za stariju djecu neophodno je pravilno vezanje. Nitko ne želi razmišljati o najgorem mogućem ishodu, pogotovo kada postoje preventivne mjere koje možete poduzeti. Točne preporuke i konkretne savjete saznajte u našem blogu o sigurnosti djece u automobilu.

Zbog vidljivosti ceste i drugih vozača u prometu također je bitno da su stakla na automobilu čista. Očistite vjetrobransko staklo jer ako je prljavo, svjetlost se raspršuje i odsjaj je još veći. Očistite ga s vanjske, ali i unutarnje strane! Trebali biste provjeriti i brisače koji moraju lijepo prianjati na staklima.

Na posljetku uzmite u obzir još i: nosivost vašeg automobila, tj. koliko ljudi i prtljage bi trebalo ići u (na) vozilo, prisutnost zaštite od sunca, pravilan rad kočnica, ali za ta i sva druga pitanja, uvijek stojimo na raspolaganju!