Aluminijski i čelični naplatci ne razlikuju se samo po izgledu i cijeni. Njihova izdržljivost, preporučeni teren i utjecaj na potrošnju goriva bitni su čimbenici koji utječu na krajnji izbor.

Vjerujemo da znate kako su aluminijski naplatci ljepši i skuplji od čeličnih. No razlike ne staju na tome. Aluminijski naplatci su lakši stoga manje utječu na povećanje potrošnje goriva od čeličnih naplataka, no skloniji su oštećenjima. Velika prednost aluminijskih naplataka je ta što možete birati njihov izgled, jer se proizvode u raznim dizajnovima. Vozači kojima je izgled auta bitan, uvijek će radije izabrati aluminijske naplatke jer ih mogu prilagoditi i napraviti potpuno jedinstveni set. Oni se mogu polirati, obojati i imati kromirani finiš. Čelični naplatci su izdržljiviji i lakši za održavanje, no dolaze u limitiranom rasponu stilova.

Zbog svoje izdržljivosti, preporučuju se u zimsko vrijeme, ali i za teretna vozila. Sol koja se posipa po zaleđenim cestama može nagristi aluminijske felge. Manja oštećenja se neće vidjeti na čeličnim naplatcima jer ih završni premaz čuva. Ako se i oštete, lagano ih se može izravnati. Za osobe koje često voze po makadamu, preporučuju se čelični naplatci.

Razlike u cijeni mogu biti drastične. Što su felge ljepše i stilski prilagođenije za određeni auto, to je cijena viša i zato su aluminijske skuplja opcija. Kod cijene felgi treba obratiti pažnju i na dugoročna izdavanja. Težina naplatka ne utječe samo na potrošnju goriva, nego i na akceleraciju te opterećenje drugih dijelova automobila. Gumi-Major trenutno ima akciju na aluminijske naplatke. Ako vas zanima koje bi felge najbolje pristajale vašem automobilu, isprobajte ovaj konfigurator. Sve što trebate napraviti je odabrati model vašeg automobila i željene felge.