Kako odabrati idealne felge

Važan je izgled, nećemo se lagati, možda i najvažniji pri odabiru novih felgi. Kako će se uklopiti uz odabrane gume i sveukupno uz model vozila. Svi volimo da one privlače pažnju, a posebno onaj moćan dojam prilikom vožnje dok se kotači okreću. A uz njih, okreću se i pogledi.

Kroz dugogodišnje iskustvo, montirali smo i pomogli u odabiru brojnim vlasnicima vozila od manjih gradskih automobila do premium vozila pa čak i kombija. Rado ćemo pomoći i vama u komplementiranju cjelokupnog izgleda vašeg vozila.

Što je potrebno znati prije odabira?

U prvom redu, to su promjer i širina kotača i gume, ali i preporučene dimenzije od strane proizvođača, uključujući i one maksimalno dopuštene.

Gdje pronaći ove informacije?

Na većini automobila postoji oznaka preporučenih dimenzija guma i uglavnom se nalazi na boku vozačevih vrata ili na poklopcu spremnika za gorivo te u uputama za upotrebu automobila. Ukoliko ne pronalazite preporučene dimenzije uvijek možete provjeriti na sljedećoj web stranici https://www.wheel-size.com/ na kojoj se nalazi najveća svjetska baza podataka o dimenzijama felgi i guma za određeno vozilo i svakodnevno se ažurira.

Koji cilj trebaju ispuniti vaši novi naplatci? Je li to isključivo svrha estetike ili želite da vaši kotači igraju ulogu u performansama – ubrzanja ili skretanja?

Ako je odabir novih naplataka s ciljem osvježavanja izgleda vozila, preporučujemo dimenzije koje inače koristite.  Automobil s većim gumama i felgama ima i veću gaznu površinu na koju prenosi snagu, tako da samim tim ubrzanje je za nijansu bolje s većim felgama. Ovdje je naravno važno pratiti uputu proizvođača i kretati se u rasponu do maksimalno preporučene dimenzije za vaš automobil.

Nerijetko je praksa i da se za ljetne gume odabiru nešto veće colaže, primjerice 17“, a za zimske nešto manje, recimo 16“. Pri tome će i jedna i druga dimenzija odgovarati rasponu preporučenom od strane proizvođača, ali i to svakako treba imati na umu pri odabiru dimenzija felgi.

Virtualno provjerite kako izgledaju felge na vašem modelu vozila

Ako ste na samom početku odluke o izboru novih felgi, imamo jedan trik. Na našoj web stranici pronaći ćete dodatne savjete, ali i konfigurator. To je program koji omogućuje virtualnu montažu željenih felgi prema odabranom modelu vozila. Jednostavan je za korištenje i možete ga pronaći na sljedećem linku https://gumi-major.hr/naplatci/

Ali što ako imam specifične dimenzije kotača?

Bez brige, u našoj ponudi i uz naš savjet pronaći ćete idealnu felgu za bilo koju dimenziju kotača. Ako teško pronalazite specifične dimenzije, slobodno nam se javite i pronaći ćemo felge i auto gume, čak i za neuobičajene dimenzije kotača.

Alu ili čelične felge?

Iako su čelične felge otpornije od aluminijskih, većina vozača radije odabire ove druge, zbog boljeg asortimana i većeg izbora stila i boja krakova felge.

Ako želite svoje vozilo učiniti uočljivijim i stilski prilagođenijim, za vas imamo top preporuku alu felgi:

Uz kupnju alu felgi dajemo čak 5 godina garancije na BROCK RC design felge koje nude najbolju antikorozivnu zaštitu s Acril lakom i visoku kvalitetu europske proizvodnje, sve felge su prelakirane zaštitinim lakom protiv soli i zimskih uvjeta.

Uz svaku kupovinu dajemo gratis demontažu i montažu, balansiranje kotača te popratni pribor.

Za sve nedoumice i savjete, slobodno nam se obratite na broj 031/274-970, mailom na info@gumi-major.hr ili nas osobno posjetite na adresi Drinska ulica 89, 31000 Osijek.