Gumi-major -održavanje-felgi

Moćnim izgledom, modernim dizajnom i izvrsnom kvalitetom, Brock RC design alu naplatci zadivljuju nas iznova na svakom vozilu i svakim novim modelom kojeg ovaj renomirani europski proizvođač redovito objavljuje.

Kako bi Vaši naplatci uvijek bili kao novi, a jamstvo doseglo svoj maksimum, donosimo Vam preporuke i savjete:

Čišćenje felgi

Preporučujemo blaga sredstva sa sposobnošću uklanjanja masnoća. Naš prvi izbor je SONAX auto šampon. Možete ga nabaviti u svakom većem supermarketu (npr. u Konzumu) po cijeni od oko 27,00 kn za litru. Naravno, dopuštena su i sva druga sredstva koja pronalazite u specijaliziranim prodavaonicama auto kozmetike. Važno je obratiti pozornosti da su na bazi šampona s naznakom kako su pogodna za čišćenje lakiranih površina, metala i gume. Također, običan likvi za suđe može dobro odraditi posao, s obzirom na to da je nježan za gumu i površinu alu naplataka, kao i za dijelove poput šarafa, a uspješno uklanja nečistoće.

Mini wash. Da ili ne?

Ako već raspolažete tlačnom snagom mini washa, slobodno ga možete koristiti i za čišćenje naplataka, no oprezno. Preporuka je držati udaljenost od kraka naplatka, jednako kao i od laka vozila, minimalno 15 cm.

Poliranjem do zasljepljujućeg sjaja

Nakon pranja, vrlo je važno ispiranje, te uklanjanje viška vode viledom kako nakupine kamenca iz vode ne bi stvorile nove mrlje i taloge.
Ne zaboravite polirati jelenjom kožom ili drugim specijalnim krpama, kako biste postigli onaj krasan bljesak koji mami poglede.
Zaštitni vosak slobodno nanesite na naplatke, kao i na ostatak vozila, naravno pazeći na prikladan razmak.

Što kada nečistoća nikako ne silazi s felgi?

Neredovito čišćenje uzrokuje tvrdokornu prljavštinu, kao i kod svih drugih površina. Kod prljavih felgi, najčešći uzrok je nakupljanje kočionog praha. Zbog toga, preporučujemo pranje felgi minimalno jednom tjedno, kako ne bi došlo do nakupljanja naslaga koje je potom sve teže očistiti.

Oštećene felge?

Prilikom skidanja matice i šarafa, kao i uporabom krive gedore mogu se oštetiti spojni dijelovi felge, zato uvijek birajte stručan i provjeren vulkanizerski servis koji zna rukovati Vašim alu felgama.
Montažu i izmjenu naplataka uvijek prepustite stručnjacima.

Važno! Ako vozilo prepuštate na kompletno čišćenje, odnosno netko drugi obavlja čišćenje, uvijek provjerite da se ne koriste nikakve kiseline koje mogu znatno oštetiti premaz alu naplataka, budući da one podižu lak na rubovima.
U našem servisu nudimo 5 godina jamstva na kupovinu alu naplataka.

Pogledajte ponudu alu naplataka u našem webshopu, a za specifične dimenzije ili vozila, slobodno nas kontaktirajte.

Kako izabrati naplatke prema tipu vozila?
Kao što smo već spomenuli u ponudi su visoko kvalitetni Brock RC Design naplatci, a na njihovoj stranici možete isprobati konfigurator te pronaći idealne naplatke prema modelu svog vozila.