Uvjeti poslovanja - Gumi Major

Stranica gumi-major.hr online trgovina u potpunom je vlasništvu tvrtke Gumi Major d.o.o. Za vrijeme korištenja primjenjuju se ovdje navedena Pravila, odredbe Zakona o zaštiti potrošača, Zakona o zaštiti osobnih podataka, Zakona o obveznim odnosima, Zakona o elektroničkim komunikacijama te ostalih važećih propisa Republike Hrvatske.

 

IZMJENE PRAVILA I UVJETA KORIŠTENJA

Trgovac zadržava pravo promjene ovih Pravila i uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave.

Promjene stupaju na snagu trenutkom objave.

 

ODGOVORNOST

Gumi-major.hr online trgovina ne može snositi nikakvu odgovornost zbog bilo kojeg sadržaja prikazanog na stranicama trećih osoba ili zlouporabe bilo koje od navedenih. Gumi-major.hr online trgovina povremeno može biti nedostupan radi različitih tehničkih poteškoća.

 

RAČUN

Svi naši računi su fiskalizirani i time prijavljeni poreznoj upravi Republike Hrvatske te se njihova valjanost može provjeriti putem stranice www.provjeri-racun.hr ili slanjem SMS poruke na broj 61547.

Korisnik gumi-major.hr online trgovine originalni račun dobiva po dostavi robe na adresu koju je naveo prilikom narudžbe.

 

OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno čl.10.st1.,st.2. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine br.41/14) obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga uz predočenje računa mogu dostaviti u pisanom obliku na Gumi Major d.o.o., Drinska 89, 31000 Osijek ili putem elektroničke pošte na info@gumi-major.hr

Odgovor na Vaš prigovor dati ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

Na prigovoru obavezno navesti ime i prezime, adresu ili adresu elektroničke pošte za dostavu odgovora, te broj računa na koji se prigovor odnosi.

 

ONLINE RJEŠAVANJE SPOROVA

Direktiva o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova Posebnom regulativom Europske Unije od 15.2.2016.,diljem cijele EU, sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje .

To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda, itd.) svoj prigovor na brzi i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.

Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

Ovdje je link na ODR platformu: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm

 

VRSTE PLAĆANJA I JAMSTVO ZA ROBU

Transakcijski račun/Opća uplatnica

Plaćanje putem internet bankarstva ili uplatnicom

Plaćanje putem transakcijskog računa možete izvršiti na slijedeće račune:

  • ZAGREBAČKA BANKA d.d. HR2323600001102194078

 

JAMSTVO ZA ROBU

Sva prava kupca po pitanju jamstva definirana su u Jamstvenim listovima koje kupac dobiva uz račun ili možete preuzeti ovdje.

Aluminijski napltaci

Pneumatici

DOSTAVA :

1. Dostava na adresu unutar RH kurirskom službom Overseas express, DPD, GLS

  • Dostava je besplatna za iznose preko 1.000,00 kn, a za naručenu robu u manjem iznosu dostava se naplaćuje 30,00 kn.

2. Dostava u odabranu poslovnicu tvrtke Gumi Major d.o.o.

  • Dostava je besplatna bez obzira na iznos

– Gumi Major d.o.o. ima pravo slanja pošiljke drugom dostavnom službom od navedene, ali će cijena i rok isporuke ostati isti te ima pravo slati pošiljke u dva ili više paketa.

– Rok slanja naručene robe za plaćanje putem transakcijskog računa 2 dana od dana primitka uplate na račun.

– Rok slanja robe se produžuje ukoliko iste trenutno nema zalihi.

– Uvjeti se odnose na dostavu na području Republike Hrvatske.

 

POVRAT NEODGOVARAJUĆE ILI OŠTEĆENE ROBE

-Kupac ima pravo na povrat robe u slučaju da je dostavljena roba neodgovarajuća ili oštećena.

Uvjeti za ostvarenje prava na povrat robe:

– Prilikom preuzimanja robe kupac je dužan provjeriti eventualna oštećenja  robe i odmah ih reklamirati dostavnom djelatniku, odbiti preuzeti pošiljku i odmah o tome obavijestiti  Gumi Major d.o.o.

– Ukoliko kupac ispostavi da je dostavljena roba drugačija od naručene dužan je o tome obavijestiti Gumi Major d.o.o.

– Ako je isporučena roba uistinu neodgovarajuća ili oštećena  Gumi Major d.o.o. će u dogovoru s kupcem u najkraćem mogućem roku napraviti zamjenu naručene robe ili povrat novca.

– Neodgovarajući proizvodi, koje kupac vraća na zamjenu, moraju biti neupotrijebljeni, neoštećeni i u originalnoj ambalaži sa priloženim originalnim računom.

– Za povrat robe koja nepravilno funkcionira zbog greške proizvođača važi pravilnik o Jamstvenom roku proizvoda.

 

MATERIJALNI NEDOSTACI

Materijalne nedostatke rješavamo sukladno Zakonu o obveznim odnosima.

 

ZAMJENA KRIVO NARUČENE ROBE

Kupac ima pravo na zamjenu naručene robe koju je krivo naručio.

Uvjeti za ostvarenje zamjene naručene robe:

– Kupac je dužan u najkraćem  mogućem roku, a najkasnije 14 dana nakon primitka naručene robe, obavijestiti Gumi Major d.o.o. da želi zamijeniti naručenu robu i to pismeno putem e-pošte na info@gumi-major.hr

– Roba se može zamijeniti na način da kupac  o svom trošku pošalje nazad naručenu robu na adresu Gumi Major d.o.o. Drinska 89, 31000 Osijek, kupac treba poslati novu narudžbu za novu robu. Kada Gumi Major d.o.o. zaprimi novu narudžbu, novu robu će poslati isti dan nakon što zaprimi vraćenu robu.

– Neodgovarajući proizvodi koje kupac vraća na zamjenu, moraju biti neupotrijebljeni, neoštećeni  i u originalnoj ambalaži sa priloženim originalnim računom.

Gumi Major d.o.o. ne preuzima odgovornost u slučaju netočnih podataka niti posljedica koje to može prouzročiti.

Za točnost podataka o dostavi, adresi i kontakt telefonu odgovoran je isključivo kupac/naručitelj.

 

POVRAT NARUČENE ROBE BEZ RAZLOGA (pravo na jednostrani raskid ugovora)

Kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.

Povrat robe moguć je u roku od 14 dana od dana kupnje putem gumi-major.hr Internet prodavaonice ne navodeći za to razlog, sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača (NN br.41/14)

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti ovdje.

U slučaju raskida ugovora svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača.

Povrat robe kupac mora izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada je poslan zahtjev za jednostrani raskid ugovora.

Roba koju kupac vraća, mora biti neupotrijebljena i u originalnoj ambalaži.

 

POVRAT NOVCA I TROŠAK DOSTAVE

Nakon što roba bude vraćena Gumi Major d.o.o. će u potpunosti vratiti plaćeni iznos naručene robe na isti način plaćanja kako je kupac izvršio plaćanje robe prilikom narudžbe osim ako potrošač izričito ne pristane na neko drugo sredstvo plaćanja.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Kupac sam snosi troškove dostave za povrat robe.

 

ISKLUČENJE PRAVA NA JEDNOSTANI RASKID UGOVORA

Članak 79.

Potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovog odsjeka ako je:

3. Predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču.

Primjer: ako kupac izričito zahtjeva gume ili felge koje ne odgovaraju za njegovo vozilo prema preporuci proizvođača vozila ili proizvođača proizvoda, te su iste naručene prema njegovoj specifikaciji tada kupac gubi pravo na jednostrani raskid ugovora

Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći ovdje.

Politika zaštite osobnih podataka na Internet stranicama Gumi-Major d.o.o.

Želimo jasno reći da prilikom posjete ovim stranicama vaši osobni podaci ostaju tajni, osim ako ih ne želite dobrovoljno otkriti. Obvezujemo se da, osim u svrhu zakonske istrage, nećemo drugim stranama dati podatke koje smo primili. Kada nam šaljete elektronsku poštu (e-mail) s osobnim podacima po kojima vas je moguće identificirati bilo putem e-mail poruke s pitanjem ili komentarom ili putem obrasca koji nam dostavljate e-mail poštom mi te podatke koristimo u svrhu ispunjenja vaših zahtjeva. Možda ćemo vaš e-mail poslati drugim zaposlenicima ili dobavljačima koji mogu bolje odgovoriti na vaša pitanja. Osobni podaci mogu se prikupljati u svrhu marketinških aktivnosti. Daljnja obrada osobnih podataka u povijesne, statističke ili znanstvene svrhe neće se smatrati nepodudarnom, pod uvjetom da se poduzmu odgovarajuće zaštitne mjere.

EU oznaka za gume

Što treba znati o EU oznaci za gume
Sve gume koje se prodaju u Europskoj uniji podložne su obveznom označavanju guma. Nova EU-ova shema označavanja guma – na snazi od 1. svibnja 2021. – pruža sveobuhvatnije informacije o odabranim gumama, a obuhvaća i gume za teška gospodarska vozila. Pruža objektivne, pouzdane i usporedive informacije zasnovane na trima važnim značajkama performansi guma: otporu kotrljanja – a time i učinkovitoj potrošnji goriva, prianjanju na mokrome i vanjskoj buci kotrljanja. Dodatni piktogrami prikazuju pogodnost gume za teške snježne uvjete (simbol 3PMSF) i/ili njezino prianjanje u uvjetima leda na cesti, no potonje se odnosi samo na gume za putničke automobile.

Nova shema označavanja obuhvaća gume za putničke automobile, autobuse i kamione. Za više pojedinosti o novom pravilu označavanja guma u EU posjetite službenu mrežnu stranicu Europske komisije.
Razumijevanje EU oznake i njezinih piktograma pomaže vozačima ili upraviteljima voznih parkova u donošenju informiranih odluka o sigurnosti na cesti, manjim emisijama CO2 i većoj učinkovitosti potrošnje goriva povezanima s gumama.

Uzmite u obzir da uštede na gorivu i sigurnost na cesti umnogome ovise o uvjetima na cesti i vremenskim uvjetima, tipu vozila, a posebno o stilu vožnje.

1. Prianjanje na mokrom
Čvrsto prianjanje u mokrim uvjetima ključno je za sigurnu vožnju. Ocjena prianjanja na mokrom pokazuje koliko dobro guma funkcionira u mokrim uvjetima, a performanse se ocjenjuju od klase A kao najbolje do klase E kao najgore. Visoka ocjena znači kratak put kočenja na mokroj cesti.

2. Učinkovita potrošnja goriva
Ovisno o otporu kotrljanja gume, njezina će učinkovita potrošnja goriva biti u rasponu od klase A (koja označuje najučinkovitiju potrošnju goriva) sve do klase E. Potrošnja goriva ima važnu ulogu s ekonomskoga i ekološkog aspekta. Razlog je tomu što niska potrošnja goriva ima pozitivan učinak na ugljični otisak vozila, posebno kad je riječ o teškim gospodarskim vozilima.
3. Razina buke
Riječ je o vanjskoj buci kotrljanja koju stvara guma, a mjeri se u decibelima. Oznaka prikazuje razinu buke ocjenama od klase A do klase C.
Dodatni piktogrami za uvjete snijega i leda

Uz standardnu oznaku, tu su i piktogrami − ako je primjenjivo − povezani s performansama u teškim snježnim uvjetima (3PMSF) i/ili prianjanjem u uvjetima leda na cesti (samo gume za putničke automobile / C1 gume). Piktogram koji prikazuje prianjanje na snijegu (3PMSF) bit će prikazan na svim zimskim gumama i gumama za sve sezone koje su ispitane pod definiranim zimskim uvjetima i koje imaju potrebne performanse u teškim snježnim uvjetima. Piktogram koji prikazuje prianjanje na ledu bit će prikazan na zimskim gumama s iznimnim performansama na ledu potvrđenim definiranim ispitivanjem prianjanja na ledu. Te su gume posebno dizajnirane za cestovne površine prekrivene ledom i kompaktnim snijegom i trebaju se upotrebljavati isključivo u vrlo teškim klimatskim uvjetima (npr. niske temperature u Skandinaviji). Uporaba guma za prianjanje na ledu u manje teškim klimatskim uvjetima (npr. mokri uvjeti ili više zimske temperature) može uzrokovati slabije performanse od optimalnih, posebno kad su u pitanju prianjanje na mokrome, upravljanje i trošenje.
Scroll Up

VAŽNO!

NA NAŠEM WEB SHOPU PRIKAZAN JE SAMO MALI DIO ASORTIMANA GUMA.

UKOLIKO VAS ZANIMA DIMENZIJA ILI MODEL KOJI NE NALAZITE U WEB SHOPU MOLIMO DA NAS KONTAKTIRATE NA

(0)31/274-970

Holler Box